AcasăGaluste

O modalitate grozavă de a găti găluște la abur

Produceți găluște minunate de casă aburite în confortul propriei bucătării! Indiferent dacă alegeți găluște în stil Shumai, Gyoza, Baozi sau Xiaolongbao, toate sunt delicioase când sunt gătite proaspete. Cu câteva sfaturi de top, vei stăpâni în curând această mare abilitate culinară. Bucurați-vă de această metodă de gătit încântătoare.

De ce găluște la abur?

Aburirea este o modalitate sănătoasă și aromată de a găti găluște. Păstrează nutrienții și aromele ingredientelor și face găluștele umede și fragede. Găluștele fierte la abur sunt, de asemenea, sărace în grăsimi, deoarece nu sunt prăjite. În plus, aburirea este o metodă convenabilă de gătit, deoarece necesită o pregătire și o curățare minimă.

Un alt avantaj al găluștelor la abur este că vă permite să gătiți un lot mare deodată. Acest lucru este util mai ales dacă gătiți pentru o mulțime sau doriți să aveți resturi. Galustele fierte la abur pot fi pastrate in frigider sau congelator si reincalzite cu usurinta. Sunt o gustare grozavă, un aperitiv sau un fel principal.

Ingrediente

Pentru a face găluște aburite, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

- Ambalaje pentru găluște: Puteți cumpăra ambalaje prefabricate de la magazin sau puteți să vă faceți propriile de la zero.

- Umplutura: Aceasta poate fi carne, legume sau o combinație a ambelor.

- Condimente: cum ar fi ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan și oțet.

Cum să faci găluște la abur

Pasul 1: Pregătiți umplutura

Primul pas în prepararea găluștelor la abur este pregătirea umpluturii. Acest lucru poate fi făcut în avans și păstrat la frigider până când este gata de utilizare.

Pentru a face umplutura, incepeti prin a toca marunt legumele si carnea. Puteți folosi orice combinație de legume doriți, cum ar fi varza, morcovii, ciupercile și ceapa. Pentru carne, puteți folosi carne măcinată de porc, pui, vită sau creveți.

Într-un castron mare, amestecați legumele și carnea împreună. Adăugați condimente precum ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan și oțet. Se amestecă bine până când umplutura este asezonată uniform.

Pasul 2: Asamblați găluștele

Pentru a asambla găluștele, luați un înveliș și puneți o lingură de umplutură în centru. Utilizați degetul pentru a uda marginile ambalajului cu apă. Îndoiți ambalajul în jumătate și apăsați marginile împreună pentru a sigila.

De asemenea, puteți face diferite forme de găluște, cum ar fi în formă de semilună sau plisate. Pentru a face găluște în formă de semilună, îndoiți ambalajul în jumătate și prindeți marginile. Pentru a face găluște plisate, îndoiți ambalajul în jumătate și folosiți degetele pentru a face pliuri mici de-a lungul marginii.

Repetați acest proces cu împachetările și umplutura rămase până când toate găluștele sunt asamblate.

Pasul 3: Aburiți găluștele

Pentru a aburi găluștele, veți avea nevoie de un coș de aburi sau de un aburi de bambus. Umpleți o oală cu apă și aduceți-o la fiert. Puneți coșul pentru aburi sau aparatul cu aburi de bambus deasupra oalei.

Aranjați găluștele în coșul pentru aburi sau în cuptorul cu aburi de bambus, asigurându-vă că nu se ating între ele. Acoperiți cuptorul cu un capac și fierbeți găluștele la abur timp de 8-10 minute sau până când sunt fierte.

Puteți verifica găluștele tăind una deschisă și asigurându-vă că umplutura este gătită. Dacă umplutura este încă crudă, mai fierbeți găluștele pentru câteva minute.

Pasul 4: Serviți și savurați

Odată ce găluștele sunt gătite, scoateți-le din cuptorul cu abur și serviți fierbinți cu sos. Puteți face un sos simplu amestecând sos de soia, oțet și ulei de chili.

Galustele fierte la abur pot fi servite si cu supa sau taitei pentru o masa completa. Găluștele rămase pot fi păstrate la frigider sau congelator și reîncălzite cu ușurință.

Concluzie

Galustele la abur sunt o modalitate delicioasa si sanatoasa de a savura acest preparat clasic. Cu câteva sfaturi simple, poți face cu ușurință găluște de casă, la fel de bune ca cele de la restaurant. Prepararea la abur vă permite să gătiți un lot mare deodată și păstrează nutrienții și aromele ingredientelor. Așa că de ce să nu încerci și să-ți impresionezi familia și prietenii cu abilitățile tale culinare!

Idei de masă aburite Galuste
Găluște de creier

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de aperitive, așa că încearcă Brain Dumplings. Această rețetă servește 48 și costă 23 de cenți per porție. O porție conține 36 de calorii , 3 g de proteine și 1 g de grăsime . Doar puțini oameni au făcut această rețetă și aș spune că s-a potrivit. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră . Vă este adus de Taste of Home. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate . Dacă aveți la îndemână ambalaje de gyoza, ciuperci, sos hoisin și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Cu un scor spectaculos de 11% , acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Brain Shake , Bloody Brain și Frankenstein's Brain .

Galuste cu mere scortisoara

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați găluștele cu mere și scorțișoară. O porție conține 827 de calorii , 7 g de proteine și 41 g de grăsimi . Această rețetă servește 2. Pentru 1,41 USD per porție , această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home are 12 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Un amestec de bomboane încinse sau apă, amidon de porumb și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 38% . Acest scor este destul de prost. Găluștele cu mere scorțișoară și nuci pecan , găluștele cu mere în sirop de scorțișoară și caramel și găluștele cu mere cu sos bogat de scorțișoară sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Găluștele cu mere ale mamei

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încearcă Mom’s Apple Dumplings. O porție conține 586 de calorii , 6 g de proteine și 39 g de grăsimi . Această rețetă servește 6. Pentru 1,15 USD per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Această rețetă de la Taste of Home necesită praf de copt, zahăr, smântână grea pentru frișcă și mere tartă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 28% , ceea ce nu este atât de excelent. Rețete similare sunt Makeover Mom's Apple Dumplings , Mom's Chicken 'n' Buttermilk Dumplings și găluște cu mere .

Galuste cu mere

Găluștele cu mere ar putea fi doar garnitura pe care o cauți. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7 g de proteine , 38 g de grăsimi și un total de 858 de calorii . Pentru 95 de cenți per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Această rețetă este apreciată de 1 bucătari și bucătari. Vă este adus de Taste of Home. Un amestec de zahăr brun, unt, înghețată de vanilie și o mână de alte ingrediente este tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 25% . Acest scor este destul de prost. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: găluște cu mere , găluște cu mere și găluște cu mere .

Găluște cu fructe de mure

Găluște cu fructe cu mure durează aproximativ 30 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 8 porții cu 186 de calorii , 5 g de proteine și 5 g de grăsime fiecare. Pentru 1,76 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca garnitură. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și luați apă, frișcă, zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 50% , ceea ce este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Cobbler de găluște cu mure , Cobbler de găluște cu mure și Jeleuri de fructe cu mure .

Afine și găluște

Blueberries 'n' Dumplings durează aproximativ 1 oră și 5 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 4. Această garnitură are 624 de calorii , 8 g de proteine și 22 g de grăsime per porție. Pentru 2,3 USD per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și luați sare, lapte, smântână grea pentru frișcă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Vă este adus de Taste of Home. În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de remarcabil cu lingură de 33% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Afine și lămâi , Când viața îți dă afine și Afine Foster .

Carne de vită mexicană și găluște

Uită să ieși să mănânci sau să comanzi mâncare la pachet de fiecare dată când ai poftă de mâncare mexicană. Încercați să faceți acasă carne mexicană de vită și găluște. Această rețetă face 8 porții cu 508 calorii , 26 g de proteine și 26 g de grăsime fiecare. Pentru 1,5 USD per porție , această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca fel principal. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Această rețetă de la Taste of Home necesită ardei gras, sos de roșii, pudră de chili și țelină. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 57% . Acest scor este destul de bun. Rețete similare sunt pui mexican și găluște , supă mexicană de pui cu găluște jalapeno și chili mexican picant cu găluște de pui .

Budincă de găluște cu caramel

Budinca de găluște cu caramel durează aproximativ 45 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 2 și costă 1,41 USD per porție. O porție conține 866 de calorii , 11 g de proteine și 25 g de grăsimi . Funcționează bine ca desert prietenos cu bugetul. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Dacă aveți la îndemână apă, extract de vanilie, unt și alte câteva ingrediente, le puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 36% , ceea ce este destul de rău. Budincă de pâine cu caramel cu sos cremos de caramel , budincă de pâine cu caramel fără ou, budincă de pâine fără coacere la abur șisos de găluște: Cum se prepară sos de găluște sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Galuste Cehe - Metoda Drojdie

Găluște cehe - Metoda drojdie este o garnitură care servește 9. O porție conține 236 de calorii , 8 g de proteine și 2 g de grăsime . Pentru 20 de cenți per porție , această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este o rețetă foarte accesibilă pentru fanii mâncărurilor din Europa de Est. Dacă aveți zahăr, făină universală, lapte și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore . Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 51% . Acest scor este destul de bun. Încercați pătratele cehe , friptura de porc cehă și pâinea de Crăciun cehă pentru rețete similare.

Pui și găluște

Pui și găluște necesită aproximativ 1 oră și 20 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 4,83 USD per porție , primești un fel principal care servește 4. O porție conține 1624 de calorii , 122 g de proteine și 100 g de grăsimi . Mergeți la magazin și cumpărați tulpini de țelină, ulei de canolan, ciuperci și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 7 persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 84% . Acest scor este uimitor. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Supa de pui cu Gondi a lui Einat Admony (găluște iraniene de pui și năut) , Shui Jiao de pui (găluște de pui fierte) și găluște de pui și găluște .

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil Galuste la abur
Cum să faci găluște aburite complet de la zeroA face găluște la abur este ușor. Jur. Și ne facem propriul aluat de găluște de casă aici! Singurul lucru care...
Cum să gătiți găluște: fierbeți, aburiți sau prăjiți | Tutorial de gătit de la Mary's Test KitchenAcest videoclip arată cum să gătiți cu ușurință găluște proaspete sau congelate prin fierbere, abur sau prăjire la tigaie. Faceți wonton, gyoza, ...
Ghid pentru începători pentru prepararea găluștelor • GustoaseSă aflăm cum să facem găluște ca un profesionist! Urmărește Nom Life pe Instagram: Urmărește Nom...
găluște de 1 dolar (3 moduri)Acestea sunt cele mai grozave și mai ieftine găluște de casă pe care probabil le veți avea vreodată. Obțineți cartea mea de bucate:...
Rețetă chinezească de găluște la abur (Jiao Zi)RAUȚIȚI-MI BUCATĂRIA - CUMPĂRAȚI ÎNCEPĂTORUL DE GĂTIT CHINEZĂ...
Sfaturi și trucuri pentru mesele aburite Galuste
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea aburită Galuste