AcasăLegume

Ghidul nostru pentru prepararea la abur a unei întregi selecții de legume

Aburirea alimentelor și mai ales a legumelor este o modalitate excelentă și sănătoasă de a găti. Aruncă o privire la ghidul nostru la îndemână și explorează această metodă excelentă și clasică de gătit. Dacă doriți broccoli sau sparanghel crocant, cu gust proaspăt, atunci acesta este cu adevărat cel mai bun mod de a pregăti legume. Folosiți sfaturile și trucurile noastre utile!

Beneficiile gătirii la abur a legumelor

Prepararea legumelor la aburi are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre beneficiile de care vă puteți bucura atunci când vă fierbeți legumele la abur:

Reține nutrienții

Legumele la aburi rețin majoritatea nutrienților, vitaminelor și mineralelor care sunt prezente în ele. Spre deosebire de fierbere, gătirea la abur nu elimină nutrienții din legume. Acest lucru se datorează faptului că legumele nu sunt în contact direct cu apa.

Sărac în calorii

Prepararea legumelor la aburi este o metodă de gătit cu conținut scăzut de calorii. Când gătiți legumele la abur, nu trebuie să adăugați ulei sau grăsime, ceea ce o face o metodă sănătoasă de gătit. De asemenea, prepararea la abur ajută la păstrarea aromelor naturale ale legumelor.

Păstrează culoarea și textura

Aburirea legumelor ajută la păstrarea culorii și texturii naturale a legumelor. Legumele nu sunt prea fierte și își păstrează crocantul natural.

Ușor de digerat

Legumele fierte la abur sunt ușor de digerat. Temperatura ridicată a aburului ajută la descompunerea fibrelor din legume, făcându-le mai ușor de digerat.

Echipamentul de care aveți nevoie

Pentru a găti legumele la abur, aveți nevoie de câteva echipamente de bază:

Coș pentru aburi

Un coș de aburi este un coș cu găuri care se potrivește într-o oală. Coșul permite aburului să circule în jurul legumelor în timp ce acestea se gătesc. Puteți achiziționa un coș de aburi la orice magazin de articole de bucătărie.

Oală cu capac

Veți avea nevoie de o oală cu capac pentru a vă aburi legumele. Oala trebuie să fie suficient de mare pentru a ține coșul pentru aburi și legumele.

Apă

Veți avea nevoie de apă pentru a crea abur. Umpleți oala cu suficientă apă pentru a ajunge la fundul coșului pentru aburi. Nu umpleți oala cu prea multă apă, deoarece apa nu trebuie să atingă fundul coșului pentru aburi.

Cum să aburiți diferite tipuri de legume

Aburirea diferitelor tipuri de legume necesită timpi diferiți de gătire. Iată câteva recomandări pentru gătirea la aburi a diferitelor tipuri de legume:

Brocoli

Broccoli este o legumă grozavă de aburit. Iată cum puteți găti broccoli la abur:

1. Tăiați broccoli în buchețele. 2. Puneți broccoli într-un coș de aburi. 3. Aduceți apa la fiert în oală. 4. Așezați coșul pentru aburi deasupra oalei. 5. Acoperiți oala cu un capac. 6. Se fierbe broccoli la abur timp de 5-7 minute, sau pana devine fraged.

Sparanghel

Sparanghelul este o altă legumă grozavă de aburit. Iată cum puteți găti sparanghelul la abur:

1. Tăiați capetele lemnoase ale sparanghelului. 2. Așezați sparanghelul într-un coș de aburi. 3. Aduceți apa la fiert în oală. 4. Așezați coșul pentru aburi deasupra oalei. 5. Acoperiți oala cu un capac. 6. Se fierbe sparanghelul la abur timp de 5-7 minute, sau până când este fraged.

Morcovi

Morcovii sunt o legumă grozavă pentru abur. Iată cum puteți fierbe morcovii la abur:

1. Curățați morcovii și tăiați-i felii sau bețișoare. 2. Puneți morcovii într-un coș de aburi. 3. Aduceți apa la fiert în oală. 4. Așezați coșul pentru aburi deasupra oalei. 5. Acoperiți oala cu un capac. 6. Se fierbe morcovii la abur timp de 10-15 minute, sau până când sunt fragezi.

Conopidă

Conopida este o altă legumă grozavă de aburit. Iată cum puteți fierbe conopida la abur:

1. Tăiați conopida în buchețe. 2. Puneți conopida într-un coș de aburi. 3. Aduceți apa la fiert în oală. 4. Așezați coșul pentru aburi deasupra oalei. 5. Acoperiți oala cu un capac. 6. Se fierbe conopida la abur timp de 10-15 minute, sau până se înmoaie.

Fasole verde

Fasolea verde este o legumă grozavă de aburit. Iată cum puteți fierbe fasole verde la abur:

1. Tăiați capetele fasolei verzi. 2. Așezați fasolea verde într-un coș de aburi. 3. Aduceți apa la fiert în oală. 4. Așezați coșul pentru aburi deasupra oalei. 5. Acoperiți oala cu un capac. 6. Se fierbe fasolea verde la abur timp de 5-7 minute, sau până când sunt fragede.

Cartofi

Cartofii sunt o legumă grozavă pentru abur. Iată cum puteți găti cartofii la abur:

1. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în bucăți. 2. Puneți cartofii într-un coș pentru aburi. 3. Aduceți apa la fiert în oală. 4. Așezați coșul pentru aburi deasupra oalei. 5. Acoperiți oala cu un capac. 6. Fierbeți cartofii la abur timp de 15-20 de minute, sau până când sunt fragezi.

Concluzie

Aburirea legumelor este o metodă de gătit sănătoasă și ușoară. Ajută la păstrarea nutrienților, vitaminelor și mineralelor din legume. De asemenea, prepararea la abur ajută la păstrarea aromelor și texturilor naturale ale legumelor. Urmând ghidul nostru, puteți aburi o întreagă selecție de legume și vă puteți bucura de bunătatea lor naturală.

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil Legume la abur
Cum să aburiți legumele | Gătiți legumeAflați cum să aburiți legumele. Găsiți mai multe videoclipuri ca acesta gratuit pe site-ul nostru...
Obțineți legume PERFECT la aburi în câteva secunde!Coșul pentru abur de la HYGO este cel mai simplu mod de a găti legume perfect aburite. Coșul din oțel inoxidabil vă ține legumele...
Cum să aburiți corect legumeleAburirea legumelor este cea mai sănătoasă modalitate de a le mânca și, de asemenea, cea mai ușoară. Adaugă niște unt, lămâie sau condimentele tale preferate la...
Noțiuni de bază pentru gătit: Cum să aburiți legumele | Laboratorul LaloÎn această următoare parte a noțiunilor de bază pentru gătit, trec peste una dintre metodele mele preferate: aburirea. În special, cum să aburiți...
Cum să gătiți legumele la abur - BBC Good FoodAflați cum să aburiți legumele cu videoclipul nostru pas cu pas. Acest proces simplu este o modalitate ușoară de a pregăti legume hrănitoare precum...
Sfaturi și trucuri pentru mesele aburite Legume
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea aburită Legume