AcasăOrez

Ghidul nostru pentru a găti orez fantastic la abur

Există multe moduri diferite de a pregăti și găti orezul, dar orezul la abur este una dintre cele mai bune și mai fiabile metode. Indiferent dacă vă place să folosiți iasomie, orez basmati sau brun, aici vă oferim un ghid grozav și informativ atât pentru rețete, cât și pentru metodele de gătit. Bucură-te de gătirea unor preparate delicioase din orez!

Pregătirea orezului pentru abur

Înainte de a începe să gătiți orezul, trebuie să-l pregătiți corespunzător. Iată cum:

1. Clătiți orezul

Primul pas este să clătiți orezul. Acest lucru elimină orice exces de amidon, murdărie sau resturi care pot fi prezente pe boabe. Pune orezul într-o strecurătoare și clătește-l sub jet de apă rece. Continuați să clătiți până când apa curge limpede. Acest lucru va dura aproximativ 2-3 minute.

2. Înmuiați orezul

Înmuierea orezului înainte de gătit ajută la înmuierea boabelor, făcându-le să se gătească mai uniform. Înmuierea ajută, de asemenea, la îndepărtarea oricăror impurități care pot fi prezente. Pune orezul într-un castron și acoperă-l cu apă. Lăsați-l la macerat cel puțin 30 de minute. Puteți să-l înmuiați până la 2 ore dacă aveți timp.

3. Măsurați orezul și apa

Raportul dintre orez și apă este important atunci când vine vorba de gătirea orezului la abur. Pentru orezul cu iasomie și basmati, utilizați un raport de 1:1,5. Pentru orez brun, utilizați un raport de 1:2. Aceasta înseamnă că pentru fiecare cană de orez, veți avea nevoie de 1,5 căni de apă pentru orezul Jasmine și Basmati și 2 căni de apă pentru orez brun.

Gătirea orezului la abur

Acum că ai pregătit orezul, este timpul să-l gătești. Iată cum:

1. Aduceți apa la fiert

Puneti orezul si apa intr-o oala si aduceti-l la fiert. Amestecați orezul o dată sau de două ori pentru a nu se lipi de fundul oalei.

2. Reduceți căldura și acoperiți oala

Odată ce apa a ajuns la fierbere, reduceți focul la mic și acoperiți oala cu un capac etanș. Lasă orezul să fiarbă 18-20 de minute pentru orezul Jasmine și Basmati și 30-40 de minute pentru orezul brun. Evitați să ridicați capacul în acest timp, deoarece va elibera abur și va afecta procesul de gătire.

3. Opriți căldura și lăsați-o să se odihnească

După ce orezul este fiert, stingeți focul și lăsați-l să se odihnească 5-10 minute. Acest lucru permite orezului să absoarbă orice umiditate rămasă și să devină perfect pufos.

4. Pufă orezul

După ce orezul s-a odihnit, folosiți o furculiță pentru a pufos boabele. Acest lucru va împiedica orezul să se aglomereze și va asigura că este ușor și pufos. Se serveste imediat sau se pastreaza intr-un recipient ermetic la frigider pana la 4 zile.

Sfaturi pentru a găti orez perfect la abur

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să gătiți orez perfect aburit de fiecare dată:

1. Folosiți o oală cu fundul greu și un capac etanș pentru a vă asigura că orezul se gătește uniform și nu se lipește de fundul oalei.

2. Utilizați raportul corect de orez și apă. Acest lucru va asigura că orezul este gătit corect și nu devine prea moale sau uscat.

3. Nu ridicați capacul în timpul procesului de gătire. Acest lucru va elibera abur și va afecta procesul de gătit.

4. Lăsați orezul să se odihnească 5-10 minute înainte de a-l pufea cu o furculiță. Acest lucru va permite orezului să absoarbă orice umiditate rămasă și să devină perfect pufos.

5. Experimentează cu diferite tipuri de orez pentru a descoperi noi arome și texturi.

Concluzie

Orezul la abur este un preparat simplu si delicios care poate fi savurat singur sau ca garnitura cu alte mese. Urmând ghidul nostru, veți putea găti orez perfect aburit de fiecare dată. Nu uitați să clătiți și să înmuiați orezul înainte de a-l găti, să utilizați raportul corect de orez și apă și să lăsați orezul să se odihnească înainte de a-l pufea cu o furculiță. Cu aceste sfaturi, îți vei impresiona cu siguranță familia și prietenii cu preparatele tale delicioase din orez aburit.

Idei de masă aburite Orez
Nachos de pui, fasole și orez

Pui, fasole și orez Nachos este un fără gluten rețetă cu 6 porții. Pentru $ 2.24 pe portie, această rețetă acoperă 25% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest hor d ' oeuvre are 618 calorii, 32g de proteine, și 26g de grăsime per portie. Dacă aveți amestec de brânză mexicană, mexicorn, piept de pui și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 5 ore și 15 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei mexicane. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Acesta este adus la tine de gustul de acasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Nachos de pui și fasole neagră, Nachos De Fasole Prăjită, și Nachos De Fasole Neagră.

Kabobs Cu Cârnați De Caise

Caise cârnați Kabobs ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 4 și costă $ 2.36 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 23g de proteine, 35g de grăsime, și un total de 581 calorii. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 25 minute. Acesta este adus la tine de gustul de acasă. Un amestec de conserve de caise, cârnați polonezi, caise și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. Cu o lingură scor de 52%, acest fel de mâncare este destul de bun. Încercați Kabobs Glazurate Cu Caise, Dulce caise BBQ creveți Kabobs, și Kabobs De Miel La Grătar Cu Caise pentru rețete similare.

Ananas La Cuptor-Kabobs De Porc

Ananas copt-Kabobs de porc este un fără gluten felul principal. Pentru $ 2.66 pe portie, această rețetă acoperă 26% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 39G de proteine, 10g de grăsime, și un total de 462 calorii. Această rețetă servește 6. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Mergeți la magazin și ridicați conserve de caise, friptură de carne de porc, ceapă și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este bun. Încercați Carne de porc și ananas Kabobs, Kabobs De Porc Ananas, și Carne de porc și ananas Kabobs pentru rețete similare.

Orez cu lămâie și ierburi

Orezul cu lămâie și ierburi ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru garnituri. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană are 269 calorii, 4G de proteine, și 11g de grăsime pe porție. Pentru 44 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați ardei gras, orez fiert, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 10 minute. Este adus la tine de Allrecipes. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Creveți de lămâie cu usturoi și ierburi cu orez de lime Cilantro, Creveți de lămâie cu usturoi și ierburi cu orez de lime Cilantro, și Orez cu ierburi.

Steak Stir-Fry

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați friptura. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 363 calorii, 30g de proteine, și 11g de grăsime per portie. Această rețetă servește 4. Pentru $ 2.36 pe portie, această rețetă acoperă 26% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați granule de bouillon de vită, ceapă verde, orez și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. Este perfect pentru valentin zi. 13 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este mare. Încercați Friptură De Susan Se Amestecă Prăji, Pui și Broccoli se amestecă, și Carne De Vită Mongolă pentru rețete similare.

Orezul lui G-ma

Orezul lui G-ma este un fără gluten și vegan rețetă cu 8 porții. Această garnitură are 208 calorii, 4G de proteine, și 4G de grăsime pe porție. Pentru 45 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 8 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este adus la tine de Allrecipes. Mergeți la magazin și ridicați piper, apă, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este destul de bun. Încercați Risotto de șofran de orez brun (și de ce orezul brun este mai bun decât orezul alb), resturi de orez kheer , cum se face orez kheer din orez fiert, și Prajituri cu orez salbatic si orez brun cu carpa vegetala prajita 4 pentru rețete similare.

Taitei Dilled

Reteta taitei Dilled poate fi făcută în aproximativ 20 de minute. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 161 calorii. Această rețetă servește 2 și costă 39 de cenți pe porție. Acesta funcționează bine ca un hor d ' oeuvre. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Un amestec de brânză de vaci, tăiței de ou, piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmăriți un lacto ovo vegetarian dieta. Acesta este adus la tine de gust de acasă. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular destul de rău de 19%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Fidea De Ou Dilled, Orez Fiert, și Stroganoff Dilled.

Jambalaya Uitată

Rețeta uitat Jambalayan este gata în aproximativ 4 ore și 50 de minute și este cu siguranță un excelent fără gluten și fără lactate opțiune pentru iubitorii de mâncare Creolă. Pentru $1.74 pe portie, această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 334 calorii, 22g de proteine, și 13g de grăsime. Această rețetă servește 11. Mergeți la magazin și ridicați pastă de roșii, bulion de pui, creveți și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. 170 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Funcționează bine ca fel principal. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Încercați Cookie-Uri Uitate, Cookie-uri uitate, și Cookie-Uri Uitate pentru rețete similare.

Kabobs Colorate

Kabobs colorate ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul principal. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 6 și costă $1.17 pe portie. O porție conține 241 calorii, 17g de proteine, și 6g de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Un amestec de ceapă, orez, ardei și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun spoonacular de 43%. Încercați Kabobs De Fructe Colorate, Coleslaw Colorat, și Kielbasa Colorat pentru rețete similare.

Pui clasic dulce și acru

Puiul clasic dulce și acru ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 1009 calorii, 32g de proteine, și 6g de grăsime per portie. Pentru $ 3.57 pe portie, această rețetă acoperă 29% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Dacă aveți la îndemână ulei, ou, ardei gras și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a utiliza până orez fiert ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez Pentru Micul Dejun ca desert. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de gustul de acasă. Cu o lingură scor de 57%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Pui Dulce Și Acru, Pui dulce și acru, și Pui Dulce Și Acru pentru rețete similare.

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil Orez la abur
Cum se prepară orez alb ușorSper că vă place Cum să faceți orez la abur sau cum ar putea spune alții orez alb, indiferent de felul în care îl spuneți, această rețetă de orez este ușoară...
Cum să aburiți orezulAcest tutorial vă arată metoda încercată și testată despre Cum să aburiți orezul într-un cuptor cu abur pentru cel mai pufos orez vreodată! Nicio scurgere dezordonată...
Orezul perfect... de fiecare dată | Balanța de aurpantaloni scurti.
Cum să gătești orez perfect de fiecare datăDescărcați noua aplicație Tasty: Rezervați One Top: Iată de ce aveți nevoie...
Am gătit orez greșit toată viața! (metoda de aburire)Calea către orez prăjit : Ep7. Am învățat o nouă metodă de gătit la abur, care garantează orezul prăjit perfect de fiecare dată.
Sfaturi și trucuri pentru mesele aburite Orez
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea aburită Orez