AcasăGalusteShumai

Găluște Shumai aburite – Tot ce trebuie să știți!

Dacă sunteți un fan al dim sum, probabil că ați întâlnit găluștele shumai delicioase și delicate la abur. Aceste mici buzunare de bunătate sunt un element de bază în bucătăria chineză și din motive întemeiate. Nu numai că sunt delicioase, dar sunt și surprinzător de ușor de făcut acasă. Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau abia la început, găluștele shumai la abur sunt o modalitate distractivă și delicioasă de a explora bucătăria chinezească. În acest articol, vom acoperi tot ce trebuie să știți despre găluștele shumai aburite, de la istoria și originile lor până la sfaturi pentru a le face acasă. Așadar, pregătește-te să-ți impresionezi prietenii și familia cu abilitățile tale culinare și să te scufunzi în lumea găluștelor shumai aburite!

Istoria găluștelor Shumai

Galustele Shumai au o istorie lunga si bogata in bucataria chinezeasca. Se crede că au originea în Mongolia Interioară, unde erau făcute în mod tradițional cu carne de miel și alte cărni. De-a lungul timpului, găluștele shumai și-au făcut drum în alte părți ale Chinei, iar ingredientele și metodele lor de preparare au evoluat pentru a reflecta gusturile și ingredientele locale.

Astăzi, găluștele shumai sunt un fel de mâncare popular în toată China și în alte părți ale Asiei și sunt savurate în întreaga lume ca parte a dim sum. În restaurantele chinezești, găluștele shumai sunt de obicei aburite și servite în coșuri de bambus, împreună cu alte feluri de mâncare dim sum, cum ar fi siu mai, har gow și char siu bao.

Ingrediente și preparare

A face găluște shumai la abur acasă este surprinzător de ușor și nu aveți nevoie de niciun echipament sau ingrediente speciale. Rețeta de bază pentru găluște shumai constă din carne de porc măcinată, creveți, castane de apă, ceai verde și ghimbir, împreună cu condimente precum sos de soia, ulei de susan și vin Shaoxing.

Pentru a face umplutura, pur și simplu amestecați toate ingredientele într-un bol până se combină bine. Apoi, luați o lingură mică de umplutură și puneți-o în centrul unui ambalaj shumai. Folosiți degetele pentru a aduna marginile ambalajului în jurul umpluturii, lăsând partea superioară la vedere. Repetați cu umplutura și ambalajele rămase până când aveți un lot de găluște shumai.

Pentru a aburi găluștele shumai, așezați-le pur și simplu într-un coș de bambus tapetat cu hârtie de copt sau frunze de varză. Se fierb găluștele peste apă clocotită timp de 8-10 minute sau până când umplutura este gătită, iar ambalajele sunt fragede și translucide.

Sfaturi pentru a face găluște Shumai perfecte

În timp ce găluștele shumai sunt ușor de făcut, există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta să obțineți rezultate perfecte de fiecare dată. Iată câteva dintre sfaturile noastre preferate pentru a face găluște delicioase shumai:

1. Folosiți ingrediente de înaltă calitate. Cheia pentru găluște grozave shumai este utilizarea ingredientelor proaspete, de înaltă calitate. Căutați carne de porc și creveți măcinați proaspeți și fără mirosuri sau decolorări.

2. Nu umpleți prea mult ambalajele. Când umpleți ambalajele shumai, asigurați-vă că folosiți doar o lingură mică de umplutură. Umplerea excesivă a ambalajelor le poate face să se spargă în timpul coacerii la abur.

3. Folosiți o atingere blândă. Când modelați găluștele shumai, folosiți o atingere blândă pentru a evita ruperea ambalajelor. Strângeți ușor marginile ambalajului în jurul umpluturii și apoi folosiți degetele pentru a apăsa ușor umplutura în ambalaj.

4. Păstrați găluștele acoperite. Pentru a preveni uscarea găluștelor shumai în timp ce lucrați, acoperiți-le cu o cârpă umedă sau cu un prosop de hârtie.

5. Experimentați cu umpluturi. În timp ce umplutura clasică de găluște shumai este făcută cu carne de porc măcinată și creveți, puteți experimenta și alte umpluturi, cum ar fi pui, carne de vită sau chiar opțiuni vegetariene, cum ar fi tofu și ciuperci.

Servirea și savurarea găluștelor Shumai

Odată ce găluștele shumai sunt aburite și gata de plecare, este timpul să le serviți și să le savurați! În restaurantele chinezești, găluștele shumai sunt de obicei servite cu sos de soia sau ulei chili pentru înmuiere, împreună cu alte feluri de mâncare dim sum precum siu mai, har gow și char siu bao.

Acasă, puteți fi creativ cu sosurile pentru găluște shumai. Încercați să faceți un sos de soia simplu și un sos de oțet de orez sau adăugați puțină căldură cu un ulei de chili picant sau sambal oelek. Puteți, de asemenea, să ornați găluștele shumai cu ceai tăiat felii sau coriandru pentru o atingere proaspătă și aromată.

În general, găluștele shumai sunt un fel de mâncare delicios și surprinzător de ușor de făcut, care este perfect pentru a explora bucătăria chinezească. Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau abia la început, încearcă găluștele shumai și impresionează-ți prietenii și familia cu abilitățile tale culinare!

Videoclipuri pentru a face diferite feluri de mâncare în stil Shumai la abur
Galuste chinezesti Siu Mai aburiteNu ai nevoie de un vapor de bambus pentru a aburi Siu Mai. Folosește orice aparat cu abur - chiar și un cuptor cu abur cu microunde da, chiar, funcționează foarte bine!
Delicioasă de casă cantoneză Siu Mai ShumaiREȚETA COMPLETĂ: Acest siu mai îngheață FOARTE bine. Doar aburi pentru un...
Siumai, de la zero - Cum să faci stil cantonez Dim Sum Siu Mai 烧卖Siumai, unul dintre felurile mele preferate de dim sum. Cunoscută în întreaga lume sub numele de Shaomai, Shumai sau Siomai... acest dim sum este umplut cu...
Shumai Shrimp & Rețetă de găluște de porc Kanom Jeeb ขนมจีบ - Bucătărie thailandeză fierbinte!Acesta este un dim sum favorit pentru mulți dintre noi! Inițial un fel de mâncare chinezesc, aceste găluște mici delicioase au devenit o parte solidă a...
Galuste cu carne la abur Reteta Shu-maiInstagram Cum să faci găluște cu carne la abur numite Shu-mai de la zero.
Sfaturi și trucuri pentru mesele aburite Shumai
Idei suplimentare de meniu legate de mâncarea aburită Shumai